În zarva copiilor, Cosmin e pedagogul care încurajează, sprijină, ajută, învață. Ca un adevărat domn Trandafir al zilelor noastre, cu zâmbetul pe buze și plin de duioșie față de copii, știe să îmbine rigurozitatea cu permisivitatea, cartea cu jocul, glumele cu seriozitatea. Deși a descoperit de aproape trei ani că posibilitățile de recuperare a acestor copii sunt nenumărate, întreaga sa activitate se rezumă la trei cuvinte: răbdare!, răbdare!, răbdare! El ne îndeamnă să privim autismul ca pe o abilitate specială și nu ca pe o dizabilitate, să privim dincolo de limitări la geniile pe care autismul le-a oferit și le oferă în continuare.

cosmin

Cosmin este autor al multor povești de succes în lupta cu autismul. Ca toate poveștile de succes, ingredientele care au stat la baza reușitei au fost munca, perseverența, încrederea în procesul de recuperare și nu în ultimul rând startul în lucrul cu copiii cu autism care, în cazul său, de fiecare dată a plecat de la principiul conform căruia: “da, se poate!”

Optimist, adept al aforismului latin “norocul îi ajută pe cei îndrăzneți”, și-a interiorizat aceste cuvinte și a încercat să fie un terapeut bun, din ce în ce mai bun, având o doză de energie pe care rar o întâlnim printre specialiști. Din experiența sa de până acum, ne-a mărturisit faptul că vindecarea copiilor cu autism este o aventură de-o viață. Despre adrenalina pe care o presupune lucrul cu copiii cu autism precum și satisfacțiile pe care acesta le aduce, le poate simți și trăi doar un om care știe că un copil cu o dizabilitate nu este un copil cu un defect, ci un copil cu un potențial care trebuie fructificat în mod constant.