Iași, 20 decembrie 2014

Asociația “Surâsul Albastru” marchează în perioada 20-21 decembrie 2014, închiderea proiectului “Sanse la integrare”,  proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Iași, în baza prevederilor Legii 350 / 2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general. Expoziția “Sanse la integrare” poate fi vizitată în incinta Palas Mall (în față la C&A).

Necesitatea derulării acestui proiect a răspuns la nevoia de recuperare, integrare și dezvoltare continuă a copilului cu autism și a copiilor vulnerabili (copii rromi și copii cu o situație financiară modestă), dar şi la depăşirea şi rezolvarea anumitor bariere, probleme interconectate sesizate de părinţii copiilor cu autism şi specialiștii acestora. Proiectul a vizat organizarea a trei ateliere tematice specifice: quilling, face painting, confecționarea unor păpuşi din lemn.

“Șanse la integrare” este ocazia perfectă de a redescoperi frumosul și emoția transmisă prin valorile non-materiale ale vieții. Organizatorii invită comunitatea ieseană să viziteze această expoziție.

 

“   Asociaţia “Surâsul Albastru” a derulat începînd cu luna septembrie 2014 un nou proiect inedit, un proiect care a pus încă odată în valoare calităţile copiilor cu tulburări din spectrul autist.Creativitate, integrare, dezvoltare sînt elementele esenţiale pe care Asociaţia “Surâsul Albastru”şi le propune a le aduce în atenţia comunităţii prin fiecare proiect pe care-l desfăşoară”, a declarat Sinziana Panaite Munteanu, preşedintele Asociației “Surâsul Albastru”.