Bucuria, acceptarea, sentimentul de afecţiune şi de afiliere sunt nevoile de bază ale unui copil încă din primele sale luni de viaţă. La copiii cu autism aceste sentimente ajung doar cu ajutorul unor terapeuti. Însă, tu poţi deveni puntea de legătură care să unească un copil cu sentimentul de apartenenţă, de bucurie şi mulţumire de sine.

188841

 

“Dăruieşte unui copil cu autism “bucuria”, sentimentul acela de care toţi ne desprindem atât de greu. Centrul în care copiii alături de cei mai buni specialişti în terapii îşi desfăşoară activitatea are nevoie de tine şi de ajutorul tău.

Uneori costurile unei terapii pot fi foarte mari pentru un părinte, de acea noi ne dorim să venim în ajutorul lor oferindu-le servicii de calitate.

Acest centru este printre singurele în care se face terapie individuală cu copiii, rezultatele fiind de două ori mai efeciente şi vizibile în comparaţie cu terapia de grup. Nevoile unui copil cu autism sunt foarte mari şi costisitoare, dar noi toţi prin puterile noastre avem şansa de a-i oferi acelui copil o viaţă independentă prin atenţia şi sprijinul nostru, de a-i schimba cursul vieţii, de a-i oferi şansă la o viaţă.

Susţine terapiile unui copil cu autism, iar bucuria dăruită lui se va răsfrânge asupra ta. Astfel, unamitatea poate deveni cheia succesului tău. Autismul nu este o tragedie, ignoranţa este”.

Acesta este mesajul unui voluntar de la Asociaţia “Surâsul Albastru”, Aditi Gheran, studentă în anul II la Facultatea de Psihologie din cadrul UAIC Iaşi. Îndemnul ei poate fi urmat de oricine doreşte să facă mai mult pentru sine şi pentru cei din jur.

Mulţumim, Aditi!