Asociaţia „Surâsul Albastru” pentru copiii cu autism invită la un concert caritabil pe 5 decembrie, începând cu ora 16, la Biblioteca Centrală Universitară.

poveste_mos_nicolae_400px_web_var6

 

 

 

 

 

 

 

 

Intitulat “Poveste de Moş Nicolae”, concertul se doreşte a fi un dar pentru toţi copiii, dar şi un mijloc de a celebra Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi (3 decembrie). Evenimentul are ca obiectiv şi promovarea înţelegerii în ceea ce privește problemele cu care se confruntă copiii cu autism şi familiile lor, dar este şi o ocazie pentru o schimbare de atitudine față de ei prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în comunitatea ieşeană. „Ca terapeut al copiilor cu autism cunosc provocările acestei afecţiuni şi impactul pe care îl are asupra familiilor. Prin acest concert celebrăm frumuseţea copilului cu autism şi sprijinim Asociaţia «Surâsul albastru» în misiunea ei de integrare socială a copilului cu tulburări din spectrul autist”, a explicat psihologul Simona Filip, coordonatorul Centrului “Surâsul Albastru”.

Pentru copii cu autism vor cânta soprana Diana Bucur, acompaniată de pianista Ionela Butu, Corala Vox ART‘IS, dirijor Bogdan Cojocariu, Corul Junior al Operei NaţionaleRomâne din Iaşi,dirijor Raluca Zaharia, un grup de copii de la Şcoala Populară de Artă şi vor dansa balerinii de la Colegiul de Artă “Octav Băncilă”.

În cadrul evenimentului va avea loc şi lansarea unei cărţi cu poveşti despre autism, ilustrată de micul pictor David Alexandru.

Biletele pot fi procurate de la sediul Asociaţiei „Surâsul Albastru”, aflat pe Aleea Sucidava nr 6, sau prin rezervare pe email la adresa surasulalbastru@gmail.com. Sumele adunate vor fi folosite pentru asigurarea terapiei în cazul unor copii proveniţi din familii cu situaţii materiale dificile.

Parteneri – Biblioteca Centrală Universitară, NICHI SRL, Continental, Centrul Europe Direct, Centrul pentru Promovare Turistică Iaşi, Colegiul de Artă „Octav Băncilă”, Şcoala Populară de Artă, Grădiniţa Buna Vestire, Revista Phenix, Evenimentul, Ziarul de Iaşi.