Centrul de Informare Europe Direct Iași face parte din Rețeaua Europe Direct, alături de alte peste 500 de astfel de centre aflate în toate state membre ale Uniunii Europene. Rețeaua celor 31 de centre Europe Direct din România este coordonată de Reprezentanța Comisiei Europene la București și reprezintă unul dintre principalele instrumente folosite de Comisia Europeană pentru informarea cetăţenilor şi comunicarea cu aceştia la nivel local.

Europe Direct_Iasi_framed_CMYK

Centrul de Informare Europe Direct Iași este găzduit de Asociația pentru Ecologie și Dezvoltare Durabilă.

Misiunea sa este de a promova o cetăţenie europeană activă şi informată.

El reprezintă un prim punct de contact cu Uniunea pentru cetăţeni, oferă acestora informaţii generale privind Uniunea Europeană, contribuie la sensibilizarea populaţiei şi promovează dezbaterea la nivel local şi regional.

De asemenea, centrul reprezintă interfaţa instituţiilor europene cu cetăţenii, canalizând feedbackul primit de la cetăţeni, cooperând cu alte reţele de informare şi puncte de contact ale Comisiei şi sprijinind Reprezentanţa Comisiei Europene în activităţile sale locale. 

sigla AEDD


 

Centrul de Informare Europe Direct oferă servicii de informare adaptate nevoilor locale prin:

  • Oferirea de informaţii, sfaturi, asistenţă şi răspunsuri la întrebările cetăţenilor cu privire la legislaţia politicile, programele, oportunităţile de finanţare din cadrul Uniunii Europene etc;

  • Sensibilizarea populaţiei cu privire la centrul de contact Europe Direct, site-ul internet Europa, portalul Your Europe si stabilirea de contacte cu alte reţele de informare şi puncte de contact la nivel naţional, pentru a permite cetăţenilor să primească mai uşor răspunsuri la întrebări mai complexe sau specializate;

  • Organizarea de evenimente şi dezvoltarea unor produse informative pentru publicul larg sau grupuri ţintă specifice.