Ionela Butu este un pianist filosof sau un filosof ce iubește muzica. Absolvent de Filosofie, apoi de Conservator, Ionela este, înainte de toate, un om foarte sensibil. Are ca pasiune muzica, este fidelă meseriei și slujește partiturile zi de zi și în momentele în care se pregătește pentru concerte, și atunci când cântă în fața publicului. Se vede după chip cât de mult iubește muzica, dar, în primul rând oamenii cărora le dedică talentul ei.

ionela

 

 

 

 

 

 

 

 

Ionela a absolvit Liceul de Artă, apoi Facultatea de Filosofie, care i-a oferit o dimensiune nouă în înțelegerea muzicii, un spor de profunzime. A urmat Conservatorul, iar acum este și lector  la Universitatea de Arte „George Enescu”. Nu vorbește despre cel mai drag spectacol fiindcă de fiecare dată este acela în care reușesc să aduc lumină în sufletul și privirile spectatorilor”.

Consideră că munca alături de studenți este pasionantă. Iubesc mult munca de pedagog, iar studenții simt și apreciază acest lucru.  În profesia mea trebuie să iubești oamenii cu adevărat”, este crezul Ionelei Butu. A acceptat, alături de soprana Diana Bucur, să ofere un moment în concertul caritabil dedicat copiilor cu autism, de pe 5 decembrie. “De fiecare dată când cânt pentru cauze nobile simt empatie, dorinta de a ma implica, de a dărui, de a împărtași bucurie de la suflet la suflet. Cel mai mult mă încântă zâmbetul unui copil”, a recunoscut Ionela Butu, un om care vrea sa rămână autentic într-o lume care ne obligă să părem mereu altceva decât suntem de dragul verbului “a avea”.

Cu pianista Ionela Butu vă veți întâlni la Concertul caritabil pentru copiii cu autism din 5 decembrie, de la Biblioteca Centrală Universitară. Alături de soprana Diana Bucur va oferi  o minunată Poveste de Moş Nicolae unui public care abia aşteaptă să le revadă.