Cu soprana Diana Bucur, de la Opera Națională Română din Iași, e o mare bucurie să stai de vorbă. Nu doar pentru că ai în față un artist desăvârșit, ci și un prieten cu care poți împărți o cană de ceai într-o seară de iarnă în care fulgii s-au hotărât să pudreze Iașul.

maxresdefault

 

 

 

 

 

Diana este un om tonic, știe să glumească, iar când povește parcă te ia de mână și te duce lângă ea, pe scenă.  “Eu mi-am dorit mereu să fac actorie. Da, ăsta ar fi visul meu și să știi că mă bate un gând de-o nouă facultate”, am aflat de la Diana în timp ce începusem să povestim despre cariera ei. “Cum am început? Cu vioara! Mamei îi plăcea să cânte și vedea în mine un artist. Nu aveam pian, așa că m-au dat la cursurile de vioară. Am cântat, dar nu m-a pasionat foarte mult. Până în clasa a opta am cântat la vioară, apoi am făcut Canto până în clasa a XII-a”, a continuat Diana povestea.

A urmat Conservatorul din Chișinău, iar când era în anul al III-lea a venit la Iași, unde a și absolvit, apoi a cântat, timp de șase ani, în Corul Operei. În 2000, pe când aștepta primul copil, pe Smaranda, s-a decis să participe la un concurs pentru prim-solist. „Nu m-am dus cu mari așteptări, mă gândeam că dacă n-o fi să fie este nevoie și de coriști foarte buni la Iași. Ei bine, am câștigat concursul, a zâmbit Diana. Primul rol ca solistă a fost Musetta, din Boema, “dar cel mai bine m-am simțit în rolul Violettei, din Traviata. A fost un spectacol fabulos, am vibrat odată cu sala. Este ceva ce nu poți simți decât pe scenă”, a șoptit Diana, iar ochii i-au sclipit în bătaia fulgilor. Îi plac foarte mult operetele și “mă distrez teribil în Rosalinda, poate că mă apropie de teatru. Da, vreau să fiu actriță, nu am renunțat la acest vis”. Diana venise la întâlnirea noastră cu partiturile sub braț. După taifasul în jurul ceaiului aromat urma o nouă repetiție – „Avem și concerul pentru copiii cu autism, apoi un altul, pe 7 decembrie, la Suceava. Ne pregătim să slujim publicul cu drag, face parte din misiunea noastră. Ce-ar mai fi de spus? Că își iubește enorm copiii, cărora le dorește să aibă mereu noroc,  că este pasionată de lectură și de motoare. Și de frumusețea din sufletul oamenilor cărora le dedică spectacolele în care cântă cu inima.

Pe Diana Bucur o veți putea auzi cântând la concertul caritabil pentru copiii cu autism din 5 decembrie, de la Biblioteca Centrală Universitară. Ea va fi acompaniată de Ionela Butu, “o pianistă minunată”, după cum a recunoscut îndrăgita soprană.