Reprezentanții Comisiei Româno-Americane Fulbright, comisie ce se ocupă cu schimburile academice la nivel de student și profesor și sprijină schimburile culturale de diverse tipuri, s-au întâlnit cu deputatul Cristina Nichita.

 

cris

 

 

 

 

 

Întâlnirea, intermediată de doamna Jane Thompson, soția însărcinatului cu afaceri din SUA în România, a avut ca subiect principal de discuție planul ce trebuie urmat pentru dezvoltarea unor cursuri masterale sau postuniversitare pentru specializarea absolvenților de psihologie, psihoterapie și asistență socială în terapie comportamentală.

Doamna Jane Thompson este una dintre personalitățile  care au încurajat dialogul din cadrul Comisiei Interministeriale pentru Persoanele cu Tulburări din Spectrul Autist. Acest Grup Interministerial este una dintre marile realizări ale activității mele socio-politice din ultimii ani.

“În luarea mea de cuvânt, am subliniat necesitatea imperioasă ca formarea cadrelor didactice universitare, schimbul de experiență, concepția la nivel național să se facă la un stadiu superior, universitar, și nu întâmplător, haotic, răzleț, la nivel de ONG-uri. Convingerea mea este că trebuie să urmăm strict standardele internaționale, deoarece crearea cadrului desăvârșirii profesionale nu poate fi aleatorie“, a spus deputatul Cristina Nichita.

La rândul său, doamna Jane Thompson, bazându-se pe experiența dobândită de-a lungul timpului, în diferite țări ale lumii în care a activat în acest domeniu delicat al educației, a întărit ideea evidentă a efortului personal: “Mama motivată, mama rănită, mama în căutarea soluției schimbă lumea.”