Alegeţi să redirecţionaţi 2% din impozitul pe venit aferent anului 2015 către Asociația “Surâsul Albastru”. Donația dumneavoastră va ajuta la recuperarea unui copil cu autism, intervenția timpurie în terapie fiind esențială pentru el.

 

impozit

 

 

 

 

 


Asociația Surâsul Albastru desfăşoară campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit (corespunzător anului fiscal 2015) pentru colectarea de fonduri necesare continuării terapiei absolut necesare pentru copiii cu autism proveniți din familii cu venituri mai mult decât modeste.

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

Cum poți ajuta? Cum redirecţionezi 2% din impozitul pe venit?
Pasul 1. Completează Formularul 230 (dacă în 2015 ai avut venituri numai din salarii) sau Formularul 200 (dacă în 2015 ai realizat şi alte venituri – din salarii sau activităţi independente sau numai din activităţi independente – profesii libere, drepturi de proprietate intelectuală, chirii etc.).

Formularul 230 îl poți descărca de aici .

Formularul 200 îl poți descărca de aici.

 

Pasul 2. Trimite formularul la Administraţia Financiară de care aparţii până la 25 mai 2016. Se poate depune direct, se trimite prin poştă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire) sau poate fi preluat de voluntarii asociației.

 

Pasul 3. Îi poţi ajuta pe copii vorbind celor cunoscuți despre ei. Poți distribui formularul 230 sau formularul 200 la colegii de serviciu, prieteni, familie. După ce vor fi completate pot fi preluate de voluntarii echipei Surâsul Albastru. Ne poţi contacta la 0756.700.764 sau la surasulalbastru@gmail.com.

Data limită pentru depunerea formularelor este 25 mai 2016.
Observație:
În cazul în care nu redirecţionezi aceşti 2%, banii rămân statului.

 

Tulburarea de spectru autist (TSA) este o tulburare de dezvoltare a individului, caracterizată prin deteriorări la nivelul comunicării, comportamentului şi a interacţiunii sociale. În ciuda faptului că acest diagnostic a făcut obiectul multor ani de cercetare, cauzele care duc la apariţia lui nu sunt cunoscute, iar depistarea acestei afecţiuni la făt nu se poate face din faza uterină. Nici cauzele care duc la apariţia TSA nu au putut fi stabilite cu exactitate. Potrivit statisticilor, în România unul din 100 de nou-născuţi primeşte acest diagnostic; în Europa rata este de unu pacient la 88 de copii, iar în Statele Unite ale Americii unul din 65 de copii suferă de TSA.