Familiile copiilor cu sindrom autist din București și zonele limitrofe pot depune cereri până la 26 februarie pentru a beneficia de programul “Părinte pentru Părinte”, prin care se oferă terapie gratuită, prin intermediul asociații Help Autism.

Dosarele pot fi trimise prin email, prin poștă sau direct la sediul asociației.

Immobilier

 

 

 

 

 

 

De programul “Părinte pentru Părinte” pot beneficia copiii diagnosticați sau evaluați de scurt timp și care nu urmează niciun fel de program de recuperare proveniți din familii defavorizate — familii monoparentale, familii fără venituri, familii cu număr mare de copii.

Selecția și evaluarea dosarelor va fi făcută de Comitetul de părinți, rezultatele finale urmând să fie anunțate pe 1 martie 2016. Regulamentul și aplicația sunt disponibile pe website-ul asociației: www.helpautism.ro.

Asociația își propune în acest an ca prin contribuția celor 270 de părinți care au colectat donații și formularele 2% în anul 2015, precum și cu ajutorul unor sponsorizări să ajungă, pe parcursul programului, la un număr de peste 35 de copii integrați în programul de terapie gratuită zilnică în centrele Help Autism.

În cei doi ani de derulare a programului, cu ajutorul unui buget de 130.000 de euro asigurat prin sponsorizări și eforturile de strângere de fonduri ale părinților beneficiari ai asociației, 62 de copii diagnosticați cu TSA au beneficiat de terapie zilnică gratuită.

“Realitatea pe care am încercat, în activitatea noastră, să o facem cât mai cunoscută părinților este că diagnosticarea precoce și începerea cât mai timpurie a terapiei sunt condițiile esențiale pentru recuperarea copilului cu autism. Din nefericire însă, costurile lunare ale terapiei depășesc, de cele mai multe ori, posibilitățile familiei iar consecințele întârzierii intervenției pot fi extrem de serioase. Din fericire, există facilități și mijloace prin care costurile pot fi susținute, cum ar fi direcționarea a 2% din impozitul pe venit, sponsorizări și donații din partea persoanelor fizice sau juridice însă această colectare este un proces îndelungat care poate dura până la un an, timp atât de important pentru evoluția unui copil. Așa s-a născut programul meu de suflet, “Părinte pentru părinte”. Este modul nostru, părinți la fel de încercați de această provocare, de a fi alături, la începutul acestui drum, de semenii noștri”, spune Daniela Bololoi, președintele Asociației Help Autism.