Mihaela Tatiana Ulman Ciocan este maestru în ale dulciurilor. Membru în Asociația Cofetarilor și Patiserilor, se bucură ori de câte ori oferă câte un dar dulce prietenilor dragi, așa cum a făcut și pentru copiii de la asociația noastră.  “Am pus un ingredient secret în tort. Cu siguranță îl veți descoperi”, i-a șoptit Mihaela lui Cosmin, unul dintre terapeuții asociației,  atunci când a trimis către copii darul ei dulce-azuriu dedicat Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului.

 

tort

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În fiecare prăjitură pe care o migălește Mihaela adaugă ceva din sufletul ei. Își imaginează mereu scena în care viitorul pofticios va deschide cutia cu bunătăți și se întreabă cât de mult se va bucura, cât de mult îi va plăcea. A început munca în laboratorul pofticioșilor la sfatul unei cărți. Bibliotecar de meserie, urmând tradiția mamei, Mihaela a deschis într-o zi o carte care i-a arătat o nouă misiune – cea de magician și nu unul oarecare, ci un artist care va reuși să transforme în bucurie orice dulce pe care îl va așeza pe farfurioara de desert.  “Sunt și ghid în bibliotecă de trei ani și tuturor oaspeților le spun același lucru de fiecare dată – «Nu renunțați să citiți. Într-o zi vă veți descoperi acea pasiune care va aduce un drum nou în viața voastră». Așa a fost și cu mine. Eu sunt în bibliotecă de la 6 ani. Am crescut printre cărți, le știu poveștile, le simt adierile pe care le aduc fiecare filă întoarsă. Mama era bibliotecar și mă lua mereu cu ea. Într-o zi am deschis cartea care mi-a adus în viață lumea cofetarilor, în care am pășit cu mare bucurie”, am aflat de la Mihaela povestea viitorului maestru, care deja se întrece în competiții internaționale.

Și-a dorit să ducă totul la rang de artă, a învățat, s-a școlit, a trăit pe lângă cofetari foarte buni, iar acum oferă din darurile ei și celor din jur. Prin măiestria ei, copiii de la asociația noastră și prietenii lor se vor bucura, de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, de un tort azuriu delicios, la care Mihaela a migălit cu mult drag. “Mi-am imaginat fiecare copil din asociație și am încercat să simt bucuria pe care o va trăi atunci când va gusta din felia de tort. Așa fac de fiecare dată”, ne-a spus Mihaela, de la care am aflat și desertul preferat  – “prăjitura cu bezea, nucă  și ciocolată. Cui nu-i place ciocolata?”.