Surâsul albastru al copiilor speciali

De 9 ani, pe 2 aprilie sărbătorim Ziua Internațională de Conștientizare a Autismuului. De 9 ani, ne dorim să le oferim copiilor cul tulburări din spectrul autist o viață mai ușoară, mai mulți prieteni, mai multă înțelegere din partea celorlalți. Uneori e bine, alteori nu e bine fiindcă oamenii din jur înțeleg cu greu nevoile copiilor noști.

 

8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copiii cu autism vor să aibă prieteni, dar nu știu cum, vor să le vorbească, dar cuvintele se lasă greu rostite, vor să le le cânte sau să le danseze, dar nu reușesc mereu. În schimb, pot să iubească și dovedesc acest lucru în fiecare secundă, cu fiecare îmbrățișare.

În acest an ne-a dorit să marcăm în mod special acest moment. Timp de o saptămână am pictat, am zâmbit, am spus povești, am mers la un marș, am făcut un spectacol cu ajutorul prietenilor noștri. Șapte zile de poveste, toate rostite în fraze albastre, pentru oamenii buni care vor să ne fie alături.

Vă mulțumim tuturor! În Cartea Prietenilor au semnat, în Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, Academia Talent, Teodora Simon, Maura Anghel, Raluca Diaconiuc, Cristina Nichita, Thomas și Maria Luisa Andrici, Matilda Andrici, David Alexandru, Grupul de dansuri Siamanto și Ștefana Agop, Amelia Iulia Fădor și studenții de la Facultatea de Farmacologie, Magicianul Nicolas, Alesia Radmeher, SES Surâsul Albastru și foarte mulți prieteni. Gândurile noastre bune merg și către terapeuții noștri – Simona Filip, Lidia Balint, Andreea Tărcăoanu, Roxana Maria Bolotă, Cosmin Bejan, Raluca Purice și Florentina Dranca. Vă mulțumim că ne susțineți visele!