Andreea Coșulea își dorea demult să intre într-un centru pentru copiii cu nevoi speciale, iar la un moment dat dorința i s-a îndeplinit. O perioadă a lucrat ca însoțitor pentru un copii, iar rezultatele obținute cu cei mici au încurajat-o să meargă mai departe. La „Surâsul Albastru” a ajuns după ce s-a decis că este nevoie de o schimbare în carieră. A trimis o serie de CV-uri asociațiilor care au astfel de preocupări, iar primul răspuns pozitiv a fost de la „Surâsul Albastru”. „Nu-mi venea să cred! M-am bucurat enorm că am găsit o echipă foarte bună, o atmosferă de calm și de bine. Aveam nevoie de cineva care să mă înțeleagă, să mă ajute, să mă îndrume, iar aici am găsit toate aceste lucruri”, a spus Andreea.

 

 

Psihopedagogul susține că dragostea este cel mai important ingredient al relației cu un copil cu nevoie speciale: „Dacă nu-l iubești și nu-l accepți așa cum este el, dacă tu te frustrezi atunci când și el are o astfel de stare, nu obții mare lucru. Este important ca eu să rămân calmă, să mă gândesc să este nevoie să îi ofer înțelegere și sprijin, iar rezutatele vin”.

Într-adevăr, dragostea este un detaliu important al unei relații cu un copil cu nevoi speciale, iar provocarea este tot pentru specialistul cu care lucrează și care trebuie să aibă mereu pline rezervoarele iubirii. „Poți să-i iubești pe toți și spun că toți trebuie iubiți. Dacă nu îi oferi dragoste, afecțiune, cum poți să aștepți de la el rezultate bune? Am simțit mai mult acest lucru de când sunt mamă”, a zâmbit Andreea.