Asociaţia „Surâsul Albastru” pentru copiii cu autism le mulţumeşte tuturor celor care au oferit sprijin în organizarea concertului caritabil din 15 decembrie, găzduit de Sala Unirii și oferit de îndrăgita artistă NICOLA, alături de care s-au Aflat Andra Botez Band, balerinele Sabina Maria Hultoană (Colegiul Național „Octav Băncilă” și Anastasia Hromei (Școala de Balet „Prime Agency”) și trupa de dans HomeTown Dance.

 

Spectacolul, organizat la 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, își propune strângerea fondurilor necesare susținerii copiilor aflați în grija asociației prin continuarea programelor de terapie recuperatorie foarte necesară pentru micuții care manifestă tulburări din spectrul autist (TSA).

În urmă cu 30 de ani, aceşti copii ar fi ajuns, în cel mai fericit caz, în secţiile de psihiatrie ale spitalelor, tulburarea de care suferă ei nefiind pe atunci nici foarte cunoscută, nici diagnosticată. Aceşti copii poate ar fi sfârşit în acele spitale ale groazei unde erau aruncaţi toţi cei născuţi cu diferite probleme şi care, la vremea respectivă, erau o povară pentru sistem.

Între timp, lucrurile s-au schimbat. Copiii cu tulburări din spectrul autist au început să primească terapie, să fie recuperaţi, să meargă la şcoală în învăţământul de masă. Lucrurile au evoluat în favoarea lor datorită terapiei.

La finalul unei seri în care bucuria a cuprins inimile adunate în Sala Henri Coandă s-au strâns din donaţii și sponsorizări 21.100 lei, sumă din care vor fi plătite şedinţele de terapie în cazul unor copii proveniţi din familii cu situaţii materiale dificile.

„Surâsul Albastru“ este o asociație nonguvernamentală, cu personalitate juridică română, înființată în 2012, și este licențiată ca prestator de servicii sociale – terapie persoane diagnosticate cu autism de către Ministerul Muncii.

În 2014, a deschis Centrul Multifuncţional de Servicii Sociale Comunitare pentru Persoane cu Dizabilităţi, unde a oferit terapie la peste 200 de copii. Grupul de terapeuți lucrează zilnic cu micuții, iar rezultatele se văd. În cei cinci ani de activitate au fost recuperați mulți copii, care merg acum la grădiniți sau la școală, în învățământul de masă.

 

Momentan, 30 de copii primesc terapie zilnic.

 

Partenerii evenimentului au fost Ateneul Național Iași, Antibiotice SA, Arcadia Medical, Pleiada Boutique, Roderma, Electra, Clinicile Dentesse, prof. univ. dr. Norina Forna, Gemini Cad Systems, Grupul de firme Tester, Focality, Hotel Traian, Radio Iași, TVR Iași, Ziarul Evenimentul, Ziarul de Iași. Vă mulțumim tuturor pentru sprijin!