Asociația “Surâsul Albastru” organizează Duminică, 18 august, ora 10:00, în Piața Unirii din Iași, un flash-mob albastru. Evenimentul face parte din Campania Alerg Pentru, care anticipează ediția a II-a a Maratonului Sănătății. Banii strânși vor fi direcționați spre amenajarea centrului integrat Surâsul Albastru pentru copiii cu autism.

Acțiunea are drept scop sensibilizarea cetățenilor în ceea ce privește problematica autismului și se dorește a fi un imbold adresat întregii comunități pentru a dona fonduri pentru amenajarea centrului integrat Surâsul Albastru. Voluntari, tineri, cetățeni ai comunității locale care se vor alătura acțiunii organizației, vor purta eșarfe albastre și vor realiza prin unirea mâinilor, un Surâs Albastru.

“A fost aleasă această modalitate pentru a atrage un semnal de alarmă asupra unui subiect extrem de sensibil la nivel local, cât și național, și anume autismul. Vom repeta astfel de acțiuni pentru ca lumea să fie mai înclinată în a ajuta acești copii. Surâsul Albastru trebuie și va căpăta viață la Iași!”, a declarat Elena Ungureanu, Manager de Proiecte în cadrul Asociației Surâsul Albastru.

Persoanele care doresc să participe la flash-mob se pot înscrie până pe 17 august, ora 16:00, la adresa de e-mail office@surasulalbastru.ro, precizând: numele, prenumele, datele de contact.