Surâsul Albastru este o asociație nonguvernamentală, cu personalitate juridică română, înființată în 2012.

Asociația Surâsul Albastru este însoțitorul copiilor care se confruntă cu o tulburare din spectrul autist, în lunga încercare de a reclădi, din piese mici, un univers comun, din care noi toți facem parte.

Misiunea Surâsul Albastru  este aceea de a implementa cele mai moderne și eficiente modalităţi de îngrijire, educaţie, orientare și formare a persoanelor cu autism, pentru valorificarea şi dezvoltarea maximă a potenţialului lor,  în vederea integrării acestora în comunitate și a unei vieţi independente. De asemenea, Asociația iși propune soluționarea problemelor care țin de conștientizare, informarea corectă și schimbări legislative în susținerea drepturilor persoanelor cu autism.

Viziune – schimbarea percepției la nivel de societate a ideei de autism asociată unei persoane condamnată pe viață, în autism – persoana specială cu posibilitatea de integrare și autonomie, care poate aduce contribuții comunității în care trăiește.

Echipa Terapeutica  – este formata din 5 terapeuti absolventi ai Facultat de Psihologie, avand specializari de psiholog, psihopedagog, terapeut , specializati in tehnici consacrate în Olanda, Suedia, SUA, Australia (TEEACH, ABA, PECS, Small Steps, Give me five)

Terapeuti in Terapii Complementare  – cu specializare in nutritie, nutritie genetica, homeopatie, fitoterapie , care pun la dispozitie Teste ADN pentru  depistare a cauzelor bio-medicale ale Autismului ( intoleranta la gluten, lactoza, metale grele, mico-toxine, fungi – candida, aspergillius ) in colaborare cu ” The Great Plains Laboratory – USA – reprezentata de renumitul cercetator american Dr. William Shaw . De asemenea punem la dispozitie programe de tratamente bio-medicale care sa ajute in recuperarea tulburarilor din spectrul Autist.

Programul de Lucru : Echipa de Terapeuti asigura terapie continua si sustinuta timp de 8 ore pe zi pe tot parcursul anului , inclusiv in perioada vacantelor scolare , copiilor cu tulburare de spectru autist incepand cu varsta de 2 ani .

Pentru informatii suplimentare va rugam apelati : tel 0741 226 229 – Florin Cristian Cruceanu – manager “Asociatia Surasul Albastru” – IASI